Mökin jätehuolto kuntoon

Postia jätelautakunta Kolmenkierrolta

Moni Hämeenlinnan alueella sijaitsevan mökin omistaja on saanut kirjeen jätelautakunta Kolmenkierrolta. Jätelautakunta neuvoo mökkiläisiä jätteenkuljetuksen järjestämisessä. Vaihtoehtoja ovat oman jäteastian hankkiminen mökille, sopiminen yhteisen jäteastian käytöstä naapurin kanssa tai joissain tapauksissa aluekeräyspisteen käyttö. Jätekimppaa voi etsiä kävelyetäisyyden päästä kiinteistöltä, tosin esimerkiksi tiekuntien kohdalla etäisyydet voivat olla pidempiäkin.  

Jätteenkuljetus sovitaan mökin käytön mukaan

Jäteastian tyhjennykset sovitaan Kiertokapula Oy:n asiakaspalvelun kanssa. Jos mökkiä käytetään vain vähän, voi jätteenkuljetuksen keskeyttää asiakaspalvelun kanssa sopimalla enintään 11 kuukaudeksi vuodessa.
– Jätteenkuljetus sovitaan lähtökohtaisesti mökin käytön mukaan, mutta yhden kuukauden ajan se tulee olla järjestettynä, neuvoo jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni. Velvollisuus jätehuollon järjestämisestä perustuu jätelakiin.

Jätekimppa kannattaa

Jätekimppa on kätevä tapa järjestää mökin jätehuolto. Jäteastian tyhjennyshinta on aina sama, vaikka astiaa käyttäisi useampi kiinteistö. Vuoden 2020 jätetaksan mukaan 140 litran jäteastian tyhjennys maksaa 5,37 euroa. Jätekimppa perustetaan siten, että kimppaisäntä ilmoittaa kimpan osakkaat Kiertokapulan asiakaspalveluun. Jos kimpassa on yli viisi kiinteistöä, tulee jäteastian olla vähintään 600 litran astia, jonka tyhjennyshinta on 12,02 euroa. Jätelaskun voi pyytää joko kimppaisännälle tai Kiertokapula voi jakaa laskun.

Kolmenkierto neuvoo

Jätelautakunnan tavoitteena on lähestyä vapaa-ajan asuntojen omistajia kevääseen mennessä. Jätelautakunta Kolmenkierto toimii Kiertokapula Oy:n omistajakuntien alueen jätehuoltoviranomaisena ja neuvoo kaikessa jätehuoltoon liittyvässä. 

Tiedustelut: 

Jätehuollon palvelut puh. 075 753 0010 arkisin klo 8-15, www.kiertokapula.fi

Viranomaispalvelut, neuvonta puh. 03 621 4197 arkisin klo 9-15, www.kolmenkierto.fi