Saitko perusmaksulaskun?

Jätelautakunta Kolmenkierto on päättänyt jätelain mukaisen perusmaksun käyttöönotosta jätelautakunnan kokouksessa 22.10.2020 § 53. Perusmaksu otettiin käyttöön tämän vuoden alusta alkaen. Perusmaksulla katetaan mm. jäteneuvonnan kulut, vaarallisen jätteen vastaanotto ja jätehuoltoviranomaisen toiminta.

Perusmaksu on asuinrakennus/-huoneistokohtainen vuosimaksu. Perusmaksu peritään jokaisesta toimialueen rakennus- ja huoneistorekisteriin merkitystä asunnosta ja vapaa-ajan asunnosta käyttötarkoituksen mukaan.

Perusmaksu osoitetaan rakennuksen asukkaalle tai omistajalle, jos asukastietoa ei ole Kiertokapula Oy:n tiedossa.

Jos asuinrakennus on purkukuntoinen, omistajan tulee hakea kunnan rakennusvalvonnasta purkamislupaa tai tehdä purkamisilmoitus ja purkaa rakennus. Perusmaksun laskutus (ja jätehuollon järjestämisvelvollisuus) lakkaa, kun rakennus poistuu rakennus- ja huoneistorekisteristä.

Laskua koskevissa tiedusteluissa tulee olla yhteydessä laskun lähettäjään. Asiakastietojen muutoksissa ollaan yhteydessä Kiertokapula Oy:n asiakaspalveluun.

Mikäli haluat hakea muutosta perusmaksuun, voit tehdä maksumuistutuksen 14 päivän kuluessa maksun saamisesta. Lue lisää maksumuistutuksesta asiointi-sivullamme. Huomioithan, että jätelautakunnan päätöksen mukaan perusmaksua ei lähtökohtaisesti kohtuullisteta.

Lisätietoa: Kolmenkierto UKK tai Kiertokapula Oy UKK