Biojätteen erilliskeräys vai kompostointi? Teams-info Järvenpään, Keravan ja Tuusulan asukkaille

Tule kuuntelemaan Teams-infoon kierrätystavoitteista, biojätteen erilliskeräyksestä Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa ja kotikompostoinnista tiistaina 13.12.2022 kello 17:00.

EU:n asettamia kierrätystavoitteita kiritään esimerkiksi tehostamalla biojätteen kierrätystä. Arvioiden mukaan sekajätteen koostumuksesta jopa noin 30 % on biojätettä. Kierrätettävää biojätteen saralla siis löytyy. Pakollinen biojätteen erilliskeräys laajenee yli 5 000 asukkaan taajamiin vaiheittain vuonna 2024. Käytännössä erilliskeräys tarkoittaa sitä, että sekajäteastian lisäksi biojäteastia tulee kaikille asuinkiinteistöille suurissa taajamissa. Jos kiinteistöllä kompostoidaan ympärivuotisesti lämpöeristetyssä kompostorissa, ei erillistä biojäteastian tyhjennyspalvelua tarvitse tilata.

Teams-infon linkki.