Hämeenlinnalainen, oletko saanut kirjeen? Näin järjestät jätehuollon

Jätehuoltoviranomaisen jätehuollon liittymättömien seuranta on edennyt Hämeenlinnaan. Hämeenlinnassa liittymättömiä on Kiertokapula Oy:n alueella eniten.

Sekajäteastian tyhjennykset pitää sopia jokaiselle vakituisen ja vapaa-ajan asumisen kiinteistölle. Vakituisen asumisen kiinteistöille jäteastian tyhjennykset sovitaan säännöllisesti ympäri vuoden. Vapaa-ajan asunnoille tyhjennykset sovitaan mökin käytön mukaan esimerkiksi kesälle, kuitenkin niin, että jäteastia tyhjennetään vähintään kerran vuodessa. Jos jäteastian tyhjennyksiä ei ole sovittu, kiinteistö on liittymätön. Jätehuolto pitää järjestää, vaikka jätteitä syntyisi vain vähän.

Jätehuollon voi järjestää joko yksin tai yhdessä

Jäteastian tyhjennyksistä sovit Kiertokapula Oy:n asiakaspalvelun kanssa joko Asiakasnetissä tai soittamalla asiakaspalveluun p. 075 753 0000 (ma-pe 9-15).

Kiertokapula Oy toimittaa kiinteistöllesi astian ja siitä peritään vielä vuonna 2023 vuokraa. Ensi vuonna astian hinta on osana tyhjennyshintaa, joten erillistä vuokraa ei peritä. Jäteastian tyhjennyshintoihin voit tutustua taksasta tai Kiertokapula Oy:n sivuilla.

Sekajäteastia tyhjennetään joko kahden tai neljän viikon välein. Jos kierrätät ahkerasti ja kompostoit tai sinulla on erillinen biojäteastia, voit sopia sekajäteastian tyhjennykset jopa kuuden tai kahdeksan viikon välein. Kompostoinnista pitää ilmoittaa jätehuoltoviranomaiselle.

Voit järjestää jätehuollon myös yhdessä naapurisi kanssa (maksimissaan kuusi kilometriä). Jätekimppa on hyvä vaihtoehto silloin, kun jätteitä ei synny paljoa. Kimpassa kustannukset jaetaan, joten se on edullinen vaihtoehto. Kimpan yhteyshenkilö ilmoittaa kimpasta ja sen muutoksista Kiertokapula Oy:lle.

Jos kiinteistö on asumaton, voit hakea keskeytystä

Jos vakituiseen asumiseen soveltuva kiinteistö on asumaton (esimerkiksi asukas on siirtynyt palvelutaloon), eikä siellä oleilla ollenkaan, jätehuoltoviranomaiselta voi hakea määräaikaista jätteenkuljetuksen keskeyttämistä sähköisesti.