Saitko kehotuksen liittyä jätehuoltoon?

Jätehuoltoviranomainen seuraa, että kaikilla asuinkiinteistöillä on sekajäteastia, joka tyhjennetään säännöllisesti.

Jätehuoltoviranomaisesta lähestytään kiinteistön asukasta ja omistajaa kehotuskirjeellä. “Lähetämme kirjeen, mikäli kiinteistöllä ei ole jätehuoltoviranomaisen tietojen mukaan jäteastian tyhjennyksiä järjestettynä”, jätehuoltopäällikkö Martta Kantele avaa.

Miten jätehuolto pitää järjestää?

Jätehuolto sovitaan eli jätehuoltoon liitytään Kiertokapula Oy:n Asiakasnetissä tai soittamalla jäteyhtiön asiakaspalveluun. ”Neuvomme kirjeessä, mitä asukkaan pitää tehdä”, Kantele kertoo. ”Asian hoitamiseen annetaan kuukausi aikaa.”

Jätehuollon voi myös järjestää yhdessä naapurin kanssa, jolloin puhutaan kimpasta. Jos sekajätettä syntyy vähän, jätekimppa on hyvä ja edullinen vaihtoehto. Kimpasta pitää muistaa ilmoittaa Kiertokapula Oy:lle. Ilmoituksen tekee aina kimppaisäntä, joka ilmoittaa myös mahdollisista myöhemmistä muutoksista.

Jätehuoltoviranomaisen seurannassa on käynyt ilmi, että moni jätehuoltoon liittymätön onkin ollut jätekimpassa.

“Jos kimppa ei ole Kiertokapula Oy:n tiedossa, kiinteistö on meidän rekisterissämme liittymätön”, Kantele kertoo.

Määräajan jälkeen jätehuoltoviranomainen tarkistaa tilanteen rekisteristä. Jos jätehuolto ei ole kunnossa, asia siirretään kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen käsittelyyn. Lautakunnan päätöksellä ympäristönsuojeluviranomainen voi viime kädessä käyttää hallintopakkokeinoja ja asettaa kiinteistön omistajalle uhkasakon.